contact
links
tarieven

 

 

 

 

Symposium 'Bewust Bevallen' Flevoland

 

Rituelen rond de geboorte

 

Datum: 21 april 2016
Tijd: 9.00 - 16.30 uur
Plaats: Hof van Hestia, Bronsweg 23, 8211 AL Lelystad
Prijs

75 euro; dit is incl. koffie/thee met wat lekkers en een heerlijke lunch.

Zwangeren mogen een introducee meenemen voor de prijs van de lunch, graag even vermelden bij aanmelden.
  Je kunt je hier aanmelden

 

Geloof jij in de oerkracht waarmee de vrouw contact kan maken in de periode van zwangerschap en bevalling? En hoe jij haar daarin kunt aanmoedigen zodat ze de regie over haar lijf en bevalling houdt? Als je antwoord 'ja' is dan ben je uitgenodigd op dit intieme symposium in Lelystad over rituelen rond geboorte.
Kom luisteren naar de geschiedenis, de verhalen en de kennis over dit onderwerp, om daarna met elkaar uit te wisselen in een deelcirkel. Alle professionals op het gebied van zwangerschap, bevallen en kraambed zijn van harte uitgenodigd. Natuurlijk zijn er ook de (aanstaande) ouders welkom.

 

Rituelen rond geboorte
Van oudsher hadden de oude tradities eerbied voor het beginnend leven en de kracht van de vrouw hierin. Zij vierden dit met prachtige rituelen en ceremonies. In het westen zijn we dit alles in de loop van de tijd een beetje kwijt geraakt en is de focus steeds verder richting wetenschap en medicalisering gegaan. Toch blijkt er een verlangen te zijn naar een andere manier van kijken naar conceptie, zwangerschap en bevalling. Kijken vanuit een respectvolle wijze naar het beginnend leven en het wonder daarvan te zien. En dat ervaren we juist in die rituelen en ceremonies. Ze zijn er nog steeds! En er zijn nog vrouwen die ze bewaren. En het is tijd om ze weer in ere te herstellen. Daar gaan we de 21e april in Lelystad een aanzet toe geven.

 

Programma Symposium Bewust Bevallen

 

9.00 uur:

Inloop met koffie en thee.

   
9.30 uur:

Inleiding door Annemarie Doze van Metis Ouderschapcoaching

   
 

Nicole Zonderhuis; voorouderschatgraver en ritueel vormgever:

Vanuit haar kennis en liefde voor ceremonie en rituelen, vertel ze wat van de rijke historie hiervan en wat er in onze eigen cultuur bewaard is gebleven

   
 

Pauze voor koffie/thee

   
 

Laura van Deth; vrije vroedvrouw: Welke prachtige rituelen worden er in Nederland al gebruikt tijdens zwangerschap en bevalling? En wat kun je allemaal doen met de placenta?

   
 

Sheba Mercera; natuurwijze, verhalenvertelster en Antilliaanse (groot)moeder: Moeder van 6 prachtige kinderen welke ze op eigen kracht in een natuurlijke omgeving gekregen heeft. Zij deelt haar bijzondere verhaal met ons.

   
 

Heerlijke lunch en ontmoeting

   
 

Delen in cirkelgesprekken

   
 

Gezamenlijke afsluiting

   
16.30 uur: Einde

 

aanmelden

 

 

 

 

 

Moeders
met baby's
Zwangerschaps-
coaching
Symposium Bewust Bevallen
Rituelen
Babymassage
Agenda